3000ste duurzame vrouw in Den Haag

3000ste-m1  In 2009 is Stichting Aarde-Werk, i.s.m. milieueducatie van de Gemeente Den Haag, gestart met het project Duurzame vrouwen in prachtige wijken. Het project stimuleert en ondersteunt vrouwen om actief met thema’s rondom milieu en duurzaamheid aan de slag te gaan. Vrouwen hebben inzicht gekregen in hun eigen energiegebruik en hoe je energie kunt besparen, gezonde voeding en duurzaam eten, de waarde van afval en recycling en de ‘groene natuur’ in hun eigen wijk.

Met open armen is vandaag de 3000ste deelneemster verwelkomt.

De organisatie is trots op dit prachtige resultaat: Het is fantastisch dat in Den Haag al zoveel vrouwen aan de slag zijn om hun buurten duurzamer en daardoor leefbaarder te maken.

“Vrouwen die doorgaans ver van de maatschappij staan hebben aan dit project deelgenomen en zijn doorgestroomd naar een taalcursus of een andere activiteit in de wijk. Het blijkt dus niet alleen goed te zijn voor een duurzaam bestaan,
maar ook het zelfvertrouwen groeit bij deze doelgroep, aldus projectleider Cindy Slaghuis.

De 3000ste deelneemster is op 16 november in het zonnetje gezet, door Joris Wijsmuller wethouder SWDC (Stadsontwikkeling, Wonen, Duurzaamheid en Cultuur).


De bijeenkomst over ‘Voeding: gezond en duurzaam eten’ is gehouden bij OBS de Wissel, Steenwijklaan 10 in Escamp.