Video’s

2023: Hoe verduurzaam je een grote VvE
In onze podcast werden Cindy Slaghuis en Joska Gal geïnterviewd door Duurzaam Den Haag. De afgelopen twee jaren zijn nodig geweest om te onderzoeken hoe we als VvE gasloos kunnen wonen. Momenteel lopen er twee pilot projecten. In die pilot projecten hebben we onderzocht hoe we tot een toekomstbestendig, duurzaam een toepasbaar systeem konden komen. Een dergelijk systeem is voor ons; betaalbaar, aardgasvrij, passend in de woning/regelgeving, energiezuinig, geluidsarm en per woning individueel bedienbaar.

2022: Op bezoek bij onze duurzame VvE
In dit jaar kon je via de duurzame huizen route bij ons appartementen complex een kijkje nemen. Ons appartementen complex is geïsoleerd, heeft LED lampen en de bewoners konden kiezen voor triple glas of HR++ glas. Nu onderzoeken we de mogelijkheden om van het gas af te gaan. In dit filmpje leiden Cindy Slaghuis en Joska Gal van Aarde-Werk je rond en vertellen hoe ze als VvE het proces hebben aangepakt.

2017: Heel Moerwijk Bakt
In september 2017 organiseerde Vestia en Aarde-Werk samen de actie ‘Heel Moerwijk Bakt’. Met deze actie werd bij de bewoners het inzicht vergroot in de consequenties van voedselverspilling en hoe dit te voorkomen. Bovendien werden de bewoners bewust gemaakt van de problemen met ratten in de wijk.

2017: 3000ste duurzame vrouw in Den Haag
Sinds 2009 is Stichting Aarde-Werk, i.s.m. milieueducatie van de Gemeente Den Haag, actief met het project Duurzame vrouwen in prachtige wijken. Het project stimuleert en ondersteunt vrouwen om actief met thema’s rondom milieu en duurzaamheid aan de slag te gaan. De 3000ste deelneemster is op 16 november in het zonnetje gezet, door Joris Wijsmuller wethouder SWDC (Stadsontwikkeling, Wonen, Duurzaamheid en Cultuur).

2014: Energiebesparingsboxen voor Laak en Stationsbuurt
Stichting Aarde-Werk stelt energiebesparingsboxen op maat samen met 400 huishoudens uit Laak en Stationsbuurt. De deelnemers aan de voorlichtingsbijeenkomsten krijgen de box ter waarde van 70 euro gratis.Inwoners kunnen zo meewerken aan de ambitie van de gemeente om in 2040 een klimaat-neutrale stad te zijn.

Aarde-Werk audiotour door duurzaamste herenhuis Den Haag

11 juni 2013: 2000ste deelneemster cursus ‘Duurzame vrouwen in prachtige wijken’
In het Multicultureel Ontmoetings Centrum ontving de 2000ste deelneemster aan de cursus ‘Duurzame Vrouwen’ (in prachtige wijken) een certificaat. Zij ontving het certificaat en een bloemetje uit handen van Heleen Weening van Groen Links.

11 juni 2013: Energie besparen Aarde-Werk, lange versie
Cursus energie besparen op de dag van 2000ste deelneemster.

Februari 2012: De kunst van het afval
Reportage Cineac themaochtend over themaochtend afval

26 februari 2012: Vrouwen uit Laak milieubewust met afval
vanaf minuut 06.48:

7 juni 2011: Aarde-Werk in Moedercentrum Rumoer
Drinkwater, de waterkringloop en afvalwater

Wilt u meer informatie over stichting Aarde-Werk ten behoeve van een publicatie, neem dan contact op met Cindy Slaghuis, cindy@aarde-werk.nl .