Veilig, Zuinig en Gezond wonen bij Vestia

Op 20 november zijn 6000 huishoudens van Vestia in Den Haag bezocht door een ‘Klusteam’. 3000 spaarlampen zijn uitgedeeld aan de bewoners als aanmoediging tot een zuiniger leefklimaat. Ruim 19.000 Hagenezen brengen zo de energielasten omlaag en werken aan een gezond en veilig binnenklimaat. Aarde-Werk heeft de eer invulling aan het project te geven.

Veel huishoudens in de huursector kampen met binnenklimaat- en veiligheidsproblemen. Woningcorporatie Vestia wil daar wat aan doen en schakelt de expertise van Aarde-Werk in.

Milieupakket
Een ‘Klusteam’ – bestaande uit leerlingen van het Mondriaan College in Den Haag – bezoekt 19.000 huishoudens, die hun woning huren van Vestia. Naast de installatie van een rookmelder en controle op aardlekschakelaar, geven zij de bewoners een milieupakket dat Aarde-Werk samenstelde. Deze bestaat uit:

  • tips voor zuinig en gezond wonen
  • een uitnodiging voor een gratis voorlichtingsbijeenkomst
  • een uitnodiging voor een kosteloos advies aan huis
  • een spaarlamp als eerste aanmoediging

Voorlichtingsbijeenkomsten
In de maanden november, december en januari is Aarde-Werk actief in de Haagse wijken Scheveningen, Den Haag Zuid-Oost, Den Haag Zuid-West en Ypenburg. Er zijn honderd gratis voorlichtingsbijeenkomsten met als thema Veilig, Zuinig en Gezond wonen. Wie mee doet aan een voorlichting maakt kans op een energiezuinige koelkast, aangeboden door Eneco Energie. Bewoners van Vestia woningen ontvangen expliciet een uitnodiging via een brief dat door het Klusteam wordt overhandigd, maar op de bijeenkomsten is iedereen welkom.

Gratis advies aan huis
Bewoners van Vestia woningen kunnen ook gratis advies aanvragen. Dan komt er een adviseur aan huis. Die adviseur bekijkt of uw huis gezonder en veiliger gemaakt kan worden. Met u treft de adviseur meteen de eerste maatregelen en biedt u voor € 20,- een startpakket aan. In dit basispakket zitten een schakelbare stekkerdoos, schakelstekker, een set spaarlampen, een vochtmeter en een waaier met handige tips.