Duurzame vrouwen openen feestelijk broodcontainer

De Duurzame Vrouwen van Stichting Aarde-Werk hebben 17 mei 2017 samen, de eerste Haagse broodcontainer in de vorm van een brood geopend met een opvoering van het duurzame sprookje ‘Broodkapje en de boze rat’.

Met de broodcontainers investeert het stadsdeel Escamp in het voorkomen van overlast door ongedierte. In de Islam is er een strikt verbod op het verspillen van brood. Brood wat niet opgegeten wordt moet terug gegeven worden aan de aarde. Door dat verbod en ´het reguliere brood voeren aan de eendjes´, komt er een grote hoeveelheid oud brood op straat terecht in het stadsdeel Escamp. Dat trekt natuurlijk ratten en ongedierte aan.

Na de opening organiseerde Aarde-Werk op 23 mei 2017 een speciale voorlichtingsbijeenkomst over brood en ons milieu. In de interactieve les over de oorsprong, het gebruik en invloed van brood op ons milieu, kregen de deelnemers inzicht in het belang van brood en het belang van het gebruik van de broodcontainers. Tijdens de bijeenkomst werden 11 gecertificeerde broodambassadeurs opgeleid mensen die de boodschap over brood en duurzaamheid in de wijk verder gaan uitdragen. De Volkskrant en ook de Haagse Zuidwester schreven over de opening een artikel.