Energieadviseurs

kees-platteelIn Dordrecht heeft Aarde-Werk dit jaar negen derdejaars studenten van het Da Vinci College opgeleid tot Energieadviseur. Gedurende enkele maanden hebben deze jongeren aan bewoners van koopwoningen in de Regio Drechtsteden advies gegeven over energiebesparende maatregelen en de bijbehorende subsidieregelingen. Ze werkten daarbij aan de hand van een computerprogramma dat na het invoeren van de benodigde gegevens een zogeheten quick EPA (Energie Prestatie Advies) geeft.
De studenten volgen op het Da Vinci College een opleiding bouw bol 4 (vierjarige beroepsopleidende leerweg) en werkten als Energieadviseurs binnen het Leerwerkbedrijf ‘Energie op Maat’, onderdeel van de Stichting Energie op Maat.

Tot nu toe werkte ‘Energie op Maat’ eigenlijk alleen met Energieconsulenten. Dat zijn herintredende werklozen plus eerste en tweede jaars mbo-studenten, die de Module 1 van Energie op Maat en Aarde-Werk volgden en zich exclusief richten op bewoners van huurhuizen (zie ook het eerdere bericht ‘Steeds meer energieconsulenten in Dordrecht’). De nieuw opgeleide Energieadviseurs voltooiden met succes ‘Module 2’, die bestaat uit een verkorte opleiding tot Energieconsulent plus een aanvullende training tot Energieadviseur.