Voeding

Vanuit de cursussen en voorlichtingen over duurzaamheid die stichting Aarde-Werk geeft in multiculturele wijken in Den Haag en andere steden, ontstaat vaak de vraag naar informatie over voeding, duurzaamheid en gezondheid. Uit onderzoek is gebleken dat bij sommige bevolkingsgroepen een aantoonbaar verhoogd aantal diabetesgevallen voorkomt. Dit is direct gerelateerd aan een hoge suikerconsumptie. Goede informatie over voeding is belangrijk om zwaarlijvigheid, vooral ook bij kinderen, te verminderen en te voorkomen.
Vanuit voeding zijn daarnaast gemakkelijk verbanden te leggen naar andere gezondheidsaspecten en duurzaamheidsvraagstukken, zoals de productiewijze van voeding, de voordelen van biologische producten, streekproducten en vegetarisme. Ontwikkeling van een educatieve module over duurzaam eten en koken die past binnen het programma Leve leven!

Doel
Bewoners van multiculturele wijken vergroten hun kennis en daarmee de keuzeopties op het gebied van de duurzaamheidsaspecten van voeding: biologische voeding, streekgebonden productie van voeding, seizoensgroente e.d.