Leerlingen ROC Mondriaan werken aan klimaatverbetering met Band op Spanning!

band-op-spanning-zuiderpark-1Autorijden kan veel veiliger, schoner en goedkoper. Waar beter te beginnen dan bij de nieuwe generatie chauffeurs! Leerlingen van de AKA-opleiding (Arbeidsmarkt geKwalificeerd Assistent) zetten zich hiervoor in en brengen banden op de juiste spanning. Resultaat tweeledig: klimaatverbetering en geldbesparing!

In navolging op de kick-off op 09-09-09 bij TNT vindt een tweede actie plaats op 14-04-10, maar nu op de ROC Mondriaan locaties.
Autorijden kan veiliger, schoner en goedkoper. Waar beter te beginnen dan bij de nieuwe generatie chauffeurs! Leerlingen van de AKA-opleiding (Arbeidsmarkt geKwalificeerd Assistent) zetten zich hiervoor in en brengen banden op de juiste spanning. Wist u dat de juiste bandenspanning brandstof scheelt (op jaarbasis 2 tot 5%), dat de banden minder snel slijten, dat de verkeersveiligheid toeneemt (door verbeterde wegligging), de remweg korter wordt en de kans op een klapband wordt verminderd. Toch rijden in Nederland 3,5 miljoen auto’s met een te lage bandenspanning. Dat is ongeveer de helft van het hele Nederlandse wagenpark. Aan de hand van het bovengenoemde percentage betekent dit een verspilling van ca. 150 tot 400 miljoen liter brandstof met een uitstoot van ca. 0,3 tot 1 miljoen ton extra CO2 uitstoot.

Hoogste tijd voor actie!
Medewerkers van BandopSpanning kunt u samen met de leerlingen en hun docenten op 14 april a.s. in actie zien op de volgende ROCMondriaan locaties: Tinwerf, Begoniastraat en Houtrustweg.

Hoe gaat het in z’n werk?
Ter plaatse controleren de leerlingen door middel van professionele mobiele computergestuurde apparatuur de bandenspanning van zo’n 300 auto’s van alle medewerkers en leerlingen en brengen deze zo nodig op de juiste spanning. Met hiervoor speciaal ontwikkelde ruitenwisserkaartjes worden de automobilisten geïnformeerd over zowel de oude als de nieuwe bandenspanning.

Voor meer informatie: http://www.bandopspanning.nl en http://www.aarde-werk.nl
of vragen: mail cindy@aarde-werk.nl of bel 0683799522)