Meewerken en genieten op tuinderij de Stegge?

proeven-en-ruiken-IMG_3593-1024x768Aarde-Werk kent inmiddels een tweede afdeling, namelijk “Aarde-Werk De Stegge”, Praktijkschool voor Duurzaamheid in de Achterhoek, in het buitengebied van Winterswijk, vlak bij de Duitse grens. Het doel van deze nieuwe vestiging is o.a. het ontwikkelen van een duurzaam leefsysteem waar praktische activiteiten, trainingen en workshops binnen het kader van duurzaamheid kunnen plaatsvinden.

Wie graag komende zomer de handen uit de mouwen steekt: van 16-21 juli of 6-11 augustus 2012 ben je van harte welkom in dit prachtige stuk van Nederland!

Tuin en natuur

Een belangrijk onderdeel hiervan is het ontwikkelen van een buitenterrein vol afwisseling, schoonheid en natuur. Het graven van een grote poel en het aanleggen van houtwallen en bosjes zijn hier reeds gerealiseerde voorbeelden van. Eveneens is een biologische groenten-, kruiden en bloementuin aangelegd.

Activiteiten die vrijwilligers kunnen ondernemen zijn o.a. het kloven van hout en het trekken van distels. Daarnaast het oogsten van groenten en het onderhoud van de groentebedden in de moestuin.

Landervaringsweken voor liefhebbers van het buitenleven
Dit jaar organiseren we weer twee landervaringsweken op het terrein, mede door het succes van de vorige.

Voor eten en drinken wordt gezorgd. Biologisch geteelde groenten en vruchten kunnen uit de moestuin op het land of uit de schuur worden gehaald. Er worden workshops brood bakken, calendulazalf en pesto maken aangeboden tegen een kleine bijdrage. Overnachting in eigen tent. Meer informatie bij Jan-Willem van de Velde tel. 06-48 35 56 63.

Een Amerikaanse Worker On Organic Farms (WOOF-er) staat trots bij de koude kweekbak die klaar is gemaakt voor de winter.

Ontdek en beleef de natuur
Afgelopen jaar is er door Bureau Kloeg ism Hanneke Verhulst en Tim Hagen een mogelijkheid gecreeerd om jezelf op het terrein rond te (laten) leiden en op diverse bijzondere plekken te genieten van de natuur. Een rugzakje met een kaart , instructies en waarnemingsoefeningen helpen je hierbij. Van 1 april -1 november is het terrein steeds op woensdag en zaterdag van 12-17 uur vrij toegankelijk en kun je een rugzakje huren voor 5 euro.In de schoolvakanties is het terrein dagelijks toegankelijk behalve zondag.