Stieltjesstraat Winterklaar

Met ludieke straatacties in de Stieltjesstraat in Laak en het geven van cursussen over energiebesparen, veilig wonen en gezond binnenklimaat informeerde Aarde-Werk meer dan 200 bewoners in het najaar van 2020 over gezond en energiezuinig wonen. De straatacties werden afwisselend uitgevoerd met stichting MOOI, woningbouwcorporatie Staedion, het Vadercentrum Adam en de gemeente. Het Vadercentrum steunde de ludieke acties met ruim 200 mondkapjes en stichting MOOI kwam met de bakfiets en serveerde heerlijke linzensoep en koffie.

Bakfiets in actie

In opdracht van ‘Hou van je Huis’ werd aan alle bewoners van de Stieltjesstraat de direct bespaaractie aangeboden in combinatie met de cursussen energiebesparen, veilig wonen en gezond binnenklimaat. Door deel te nemen aan deze direct bespaaractie kunnen alle deelnemers een gratis pakket krijgen met energiebesparende materialen, zoals ledverlichting, radiatorfolie, tochtstrips en een waterbesparende douchekop. En de materialen worden ook nog eens kosteloos geïnstalleerd. 

Naar aanleiding van de straatacties hebben 144 huishoudens zich aangemeld voor de direct bespaaractie en 61 huishoudens meldde zich aan voor de cursussen. Door corona was het uitvoeren van cursussen beperkt mogelijk. Toch hebben inmiddels zes cursussen plaatsgevonden; vier over energiebesparen, veilig wonen en twee over gezond binnenklimaat. Aan de cursussen hebben 101 mensen. Zodra het weer mogelijk is zal Aarde-Werk nieuwe cursussen aanbieden. 

Werken in tijden van corona

Ondanks de corona maatregelen ziet Aarde-Werk toch telkens mogelijkheden bijeenkomsten te organiseren en op een verantwoorde manier uit te voeren. De behoefte aan contact is onder de doelgroepen heel groot, mensen komen graag naar een bijeenkomst voor het sociale contact maar alleen als de maatregelen het toe laten.

Cursus in Vadercentrum Laak

De uitvoering van de cursussen vond plaats door de deelnemers onder te verdelen in kleine groepjes. De groepjes rouleren telkens naar een ander onderwerp van het thema en worden daarbij begeleid door de coaches. Bijeenkomsten duren ca. 2-2,5 uur. Wij registreren van alle deelnemer de contactgegevens en iedereen draagt een mondkapje.