Band-op-spanning actie met politie Haaglanden

band-op-spanning-zuiderpark-1Op 8 maart 2o13 heeft er een geweldige actie Band op Spanning plaatsgevonden, deze keer i.s.m. de Politie Haaglanden. Leerlingen van ROC Mondriaan hebben nummerborden met popnagels veilig bevestigd en een andere groep heeft vele banden op de juiste spanning gebracht. 180 auto’s werden gecontroleerd en bijgesteld.

Op 8 maart 2013 heeft er een geweldige actie Band op Spanning plaatsgevonden, deze keer i.s.m. de Politie Haaglanden. Leerlingen van ROC Mondriaan.mbo1 waren in actie met het popnagelen van nummerplaten. Leerlingen mbo1 en sleutelen met jongeren waren de hele dag in actie met Band op Spanning. Het was een superdag!! Mooi weer, veel deelnemers, een heel prettig team, enthousiaste leerlingen en een waanzinnig resultaat! Een opname van de dag is terug te zien bij RTVdiscus: uitzending gemist Escamp journaal 8 maart, veiligheid. De leerlingen zijn in het begin van de uitzending in actie te zien!
Ruim 180 auto’s werden gecontroleerd en bijgesteld. Daarbij bleek dat 98 auto’s minstens 1 band met onderspanning hadden. Dat leidt altijd tot meer brandstofgebruik en een langere remweg. 30 auto’s hadden(vermoedelijk) een lekke band .
Door deze actie wordt ruim 1000 liter benzine bespaard! En daarmee ook nog eens 4 ton CO2-uitstoot. Alles met elkaar scheelt dat de eigenaren € 5.451,16 aan uitgespaarde kosten. Gemiddeld wordt zo per auto € 30,30 bespaard

In de bijlage kunt u de resultaten van de dag uitgebreid lezen.