Zwijndrechtse vrouwen leren anders omgaan met energie

Op vrijdag 14 november werd de voorlichting “Anders omgaan met Energie” gehouden in wijkcentrum Xjezo. Naast een groot aantal vrouwen was wethouder Milieu Arie Dost aanwezig tijdens de succesvolle bijeenkomst.

Energie tips op zak
De vrouwen kregen onder leiding van Cindy Slaghuis, trainer van Aarde-Werk, deskundig advies en tips om thuis energie te besparen. Aarde–Werk heeft zich gespecialiseerd in duurzame projecten, voorlichting aan allochtone groepen en trainingen.

Energiebesparen en geld overhouden
In de voorlichting werd antwoord gegeven op vragen over onder andere het binnenmilieu en hoe je met kleine veranderingen veel energie kunt besparen. De vrouwen leerden hoe ze op een slimme manier kunnen ventileren en hoe zij met de verwarming een graadje lager al gauw € 50, – op de gasrekening kunnen besparen. Het verraste de deelneemsters dat zij € 85, – per jaar kunnen besparen door de stand-by knop van huishoudelijke apparaten uit te zetten.

Nuttig advies voor vrouwen die aangaven jaarlijks vele honderden euro’s bij te moeten betalen.
Met de tips op zak kunnen de vrouwen nu aan de slag om minder energie te verbruiken, geld te besparen en een bewuste bijdrage te leveren aan het milieu.

Nieuw NME beleid zorgt voor samenwerken
Gemeente Zwijndrecht heeft gekozen Natuur- en Milieueducatie dichterbij bewoners te brengen, oftewel wijkgericht te werken. Hierdoor zijn er een aantal activiteiten gezamenlijk opgezet en uitgevoerd door welzijnorganisatie Diverz en Natuur– en Milieueducatie van gemeente Zwijndrecht. De uitvoering van het nieuwe beleid ligt in handen van Weizigt Natuur– en Milieucentrum.