Aarde-Werk ‘De Stegge’ Praktijkschool voor Duurzaamheid

Aarde-Werk kent een tweede locatie: Aarde-Werk ‘De Stegge’

In januari 2010 hebben Gea Boessenkool en Jan-Willem van de Velde Stichting Aarde-Werk de Stegge, Praktijkschool voor Duurzaamheid opgericht. Deze is gevestigd in boerderij de Stegge in het buitengebied van Winterswijk, het dorpje Kotten in de Achterhoek, vlak bij de Duitse grens.

Burgers, consumenten, schoolkinderen en ondernemers kunnen hier met hun vragen terecht. Het doel van deze nieuwe vestiging is o.a. het ontwikkelen van een duurzaam leefsysteem waar excursies, meewerkactiviteiten, concerten, cursussen, seminars en workshops binnen het kader van de duurzaamheid plaatsvinden. Met de opening van de zeer duurzaam verbouwde schoppe (Achterhoeks voor schuur) in augustus 2013 is een begin gemaakt met het ontvangen van groepen in de cursusruimte. Het is een Praktijkschool voor de bevordering van duurzaamheid in de ruimste zin van het woord: ecologisch, sociaal en economisch. De inspiratie wordt gevormd door de filosofie van Deep Ecology. Deze brengt je op een dieper niveau in verbinding met de natuur en je eigen natuur.

De cursusruimte is zelf een voorbeeld van zeer energiezuinig en duurzaam bouwen. Hert terrein is uitermate geschikt om allerlei toepassingen van duurzaamheid in werking te zien: zuivering van afvalwater met rietplanten, zonnepanelen, grasdak, gebruik van grondwater en regenwater, warmtewisselaar, ventilatiesysteem met aardwarmte, permacultuurontwerp voor het gehele terrein inclusief een voedselbos in aanleg, groenteverbouw, fruit- en notenbomen,

Lees meer over de Praktijkschool voor Duurzaamheid