Spellen

Actief-in-de-buurtspel
Afvalstromenspel

Actief-in-de-buurtspel

voorkant_spel1_full_259Hoe stimuleer je mensen om actief te zijn in de buurt? Hoe kunnen ze elkaar leren kennen? Dat kan allemaal door het Actief-in-de-buurtspel te spelen. Tijdens het spel praten spelers met elkaar, vertellen wat ze willen en waar ze goed in zijn. Zo krijgen ze ideeën voor acties. Bewoners uit (multiculturele) wijken leren elkaar kennen en onderzoeken samen mogelijkheden om actief te worden in de buurt.

Dit kan op verschillende terreinen. Deelnemers kunnen individueel actie ondernemen door lid te worden van het buurthuis of zich op te geven als vrijwilliger bij een school of buurtvereniging. Er kan ook een gezamenlijke actie ondernomen worden voor een heel nieuwe activiteit, zoals het organiseren van een buurtfeest of straatspeeldag, het aanleggen van geveltuintjes of het verzorgen van groen in de buurt. Hiervoor kan je alle individuele talenten bundelen.


Doel Spel

  • Elkaar leren kennen
  • Participeren in de samenleving
  • Samenwerken in de buurt
  • Oefenen Nederlandse taal
Te gebruiken bij:
  • Buurtgesprekken
  • Buurtontwikkeling
  • Taalverwerving
  • Inburgering
  • Arbeidsintegratie (activering)
Informatie en bestellen:
Kosten: € 55,- exclusief BTW en verzendkosten.
Bij meer dan 5 exemplaren 10% korting.
Actief in de buurt spel is te bestellen via 070 – 356 03 29 of een mail te sturen naar info@aarde-werk.nl

Afvalstromenspel

afvalkwartet_full_616U kunt het afvalstromenspel op dit moment van € 4,50 voor € 3,50 krijgen per spel (bij afname van 10 spellen). Dit is een leuke aanbieding voor (milieu)organisaties, bedrijven, scholen en particulieren die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben. Het is een leuk educatief spel, geschiktvoor jong en oud en zeer geschikt om als cadeau te geven!

Het afvalstromenspel is een spel dat gaat over het scheiden van afval. Tijdens het spelen van dit spel wordt de relatie zichtbaar tussen het daadwerkelijk scheiden van afval en het nut daarvan. Dankzij afvalscheiden kunnen er weer veel nieuwe producten ontstaan.

In het Afvalstromenspel komen de afvalstroen van: glas blik en metaal, papier, groente-, fruit- en tuinafval, klein chemische afval en restafval aan bod. De principes van afvalpreventie, hergebruik, recycling en verbranding worden door het spelen helder.

Dit educatieve spel kan op zichzelf staan of als onderdeel van een publiekscampagne gebruikt worden. Er zijn namelijk verschillende spelvarianten waarin het spel gespeeld kan worden.

Voor bestelling en/of informatie kunt u bellen 070 356 03 29 of mailen naar info@aarde-werk.nl.