Energiebespaarboxen op maat

In Nederland gebruiken we steeds meer energie. We verwarmen er ons huis mee, we gebruiken gas of elektriciteit om te koken. Energie en water kosten geld en gebruik belast de natuur.

In samenwerking met de Gemeente Den Haag, Dienst Stadsbeheer gaat Aarde-Werk energiebespaarboxen op maat voor huishoudens in Laak en de Stationsbuurt samenstellen en advies geven over hoe bewoners bewust kunnen omgaan met energie en water zonder verlies van comfort. In totaal zullen 300 huishoudens
meedoen in Laak en 100 huishoudens in de Stationsbuurt. OP=OP.

Bijeenkomst met voorlichting en advies op maat
Het uitdelen van de energiebespaarboxen op maat wordt voorafgegaan door een voorlichting waarin enkele honderden euro’s aan besparingstips en informatie over gezond en veilig wonen wordt gegeven. Daarna bekijkt een energiecoach met de deelnemers welke maatregelen in diens huis de grootste besparing opleveren. Aan de  hand daarvan wordt een energiebespaarbox ter waarde van € 70,- samengesteld. Er is een groot assortiment waaruit gekozen kan worden. Bijvoorbeeld tochtstrip, radiatorfolie, brievenbusborstel, perlator, spaardouchekop, leidingisolatie en verlichting. Na hooguit twee weken kunnen de deelnemers de materialen ophalen bij de locatie waar zij de bestelling hebben gedaan of de bijeenkomst hebben bijgewoond.

Effectiviteitsberekening
Voorwaarde voor een gratis energiebespaarbox is dat de deelnemers hun jaarrekeningen en meterstanden meenemen. Aan de hand daarvan kunnen wij namelijk advies geven en later een effectiviteitsberekening maken.

Wilt u meer informatie of aanmelden voor een
bijeenkomst dan kunt u bellen of mailen met
Stichting Aarde-Werk
Cindy Slaghuis
06-83799522
cindy@aarde-werk.nl

U kunt de officiele folder hier downloaden.