Uitreiking koelkasten groot succes!

Eindelijk was het zover: de twee winnende huishoudens van de grote bespaaractie ontvingen hun prijs: zij wonnen een energiezuinige koelkast!

Stomverbaasd waren ze, de prijswinnaars van de koelkastenactie. Ruim een jaar geleden schreven ze zich in voor de actie van projectbureau Aarde-Werk BV in samenwerking met Eneco en Vestia. Ruim 19.000 huishoudens deden hun best om zoveel mogelijk energie te besparen. De twee Haagse huishoudens die daar het best in geslaagd waren, ontvingen op vrijdag 24 april een energiezuinige koelkast, uit handen van milieuwethouder Smit.

Een gewéldig cadeau, aldus de prijswinnaars. Én een cadeau waarvoor de families hard hebben gestreden. Het geheim, volgens de gelukkige koelkastwinnaar? “Spaarlampen indraaien, dat scheelt heel veel energie. En de lichten uit draaien wanneer je ze niet nodig hebt.”

Wethouder Smit prees de actie en het milieuvriendelijke gedrag van de winnaars: “Fantastisch dat mensen dit doen, en dat er door deze actie zoveel energie is bespaard!” Ook heeft de politicus nog een tip voor toekomstige spaarders: “Energie besparen is heel belangrijk, maar mensen hoeven niet te streng voor zichzelf te worden. De verwarming lager zetten is een goed idee, maar de lampen allemaal uitdraaien? Nee hoor, het moet wel een beetje gezellig blijven!”